Sunday, June 26, 2011

~cerita sy~

aSSaLamu'aLaikuM!!! salam sayang buat semua. hehehe.. hari nie kan ana just nk share smthing.. kat dunia ni masih ade lg mnusia yg nak membeza2kan ttg taraf hidup kn.. ape lah salahnye kita samaratakan je taraf.. nnt ke liang lahad jugak..ana agk trkilan la cara layanan seorg majikan trhadap pkerjanya.. Bukan niat nk mngumpat, cuma ana nk nnt dri ana, shbt2 tlonglah same2 kita jgn buat cmtu k..ni bila org gaji, buat suka hati die je.. nk bg mkn ke x.. sedih la.. ana xckp semua org mcm tu.. mgkin sesetengah je kan. hmmm..

ana skrg dh keje hmpir 2 bulan kt Taska .. agaklah mencabar.. mcm mne nk ckp ek?? tension la keje kt situ..hahahah!!! aiyokkkk!!! dh meletup.hahah.. environment die agk la kurg best. ntah la.. susah nk ckp.. tp kan bila main dgn budak2 rase hilang sikit rase tension tu..ni ade sikit gmbor buat tatapan korg..hehe..

:: saRah DamiA::

:: aLiYyah HiLmiyYah::
ana suka sgt dgn baby ni sbb mak ayah die kan bagus sgt.. cmne nk gtau ek??urm, mak ayah die lawyer, pggil umi dgn ayah. parents dia berbudi bhsa sgt. agk la islamic. btol la bak kata pepatah"melentur buluh biarlah dari rebungnya"..

:: Mya zaRa nuR Rania::

Nie video die bace doa mkn..hihi..

video

heeheh.. comel kan.. hmmm.. bnyk lg sbnarnye gmbr2 dorg, tp len kali lah.. ok lah. itu je nk share.. tp masih merindui insan yg jauh tue..
rindu kmu syg!! yahoOOO!!!.. ok2.. take care semua!! mmuahx3.. wassalam..




Saturday, June 25, 2011

~sekadar perkongsian~

assalamu'alaikum.. .  dh agk lama xpost smthing kan.. mase suntuk la..hihi.. biila dh keje nie.. bkn ape, nk on9 mcm2 hal lahkn.. ana ada terbaca 1 buku nie.. dh bpe bulan dibeli, xhadam betol2 kan.. tp bila xdpt on9, bila boring ana layan la 1 buku nie, tajuk dia " Tuhan Itu Dekat"..

Daripada al-Haris bin Muslim at-Tamimi, beliau berkata." Rasulullah bersabda kepadaku

" Apabila engkau selesai solat Subuh, berdoalah,   ' Allahumma ajirna minan nar  ' ( Ya Allah jauhilah kami dari api neraka) sebanyak 7 kali. Apabila engkau mati pada hari itu, maka Allah akan mencatatkan bahawa engkau bebas daripada api neraka ... Apabila engkau selesai solat Maghrib, berdoalah,   ' Allahumma ajirna minan nar  ' ( Ya Allah jauhilah kami dari api neraka) sebanyak 7 kali. Apabila engkau mati pada malam itu, maka Allah akan mencatatkan bahawa engkau bebas daripada api neraka "

( Riwayat an-nasa'i)

InsyaAllah sama2 kita lafaz kalimah tu k..

ok lah, nnt ade pape ana kongsi2 lg k.. wassalam...

Saturday, June 11, 2011

dh update sikit..

Bismillah.. heheh.. bru nk blajar update2 mne yg dh lme menjadi tatapan mata shbt2..:p
tp xcntik pun ana rasa.. rushing ni..hahaha.. nnt ana nk edit lg.. yehaaa!!
nnt ana update sal 1 story ni..hehehe.. skrg go to off::: wasalam..

Saturday, June 4, 2011

ujian DIA

assalamualaikum, just want to share with u all.. 25 may 2011, bila shbt sy check result,
DIA uji sy dengan sy gagal exm hari tu, rase nk pitam, terjelepok kt lantai pon ade, tp sy masih ingt lg ayat dlm kitab Allah" Dia xkn mmbebani seseorang melainkan dengan kesanggupannya..." alhamdulillah dh gi sit balik utk paper tu, tp belum tahu resultnye.. hope dpt yg terbaik.. amin.. syukran mak abah, atas doa dan support, diorg skit pun xmarah, tp ada nada kecewa..terima kasih shbt2,adik2, atas doa dan support, terima kasih semua..  sebenarnye nk update panjang lg, tp agk kurg sihat hari ni.. xde mood sgt..hoho.. maaf, walaupun sy tahu sy hnya berceloteh dengan a few people je, tp xpe, hahah.. ngegeh kn.. ok2.. nnt sy update lg tau,, sy xlarat sgt.. syg kmu semua.. ummuah...<3<3